Hoe voorkom je lossingen bij gelnagels?


Als nagelstyliste wil je dat de gelnagels van jouw klant het liefst 4 weken lang meegaan, ongeacht of het om een nieuwe set nagels of om bijgewerkte nagels gaat. Je wilt klanten die blij zijn met het resultaat en met de duurzaamheid van hun nagels.

Gel die loslaat of gebarsten is, is niet alleen slecht voor jouw reputatie of salon, je wilt ook alles op alles zetten om nagelschimmel te voorkomen! Bovendien zit je niet te wachten op die extra tijd die het kost om nagels te herstellen. Jij wilt gewoon dat jouw klanten gezonde en mooie nagels houden tot aan hun volgende bijwerking.

 

 

 

WAT VEROORZAAKT LOSSINGEN BIJ GELNAGELS?

Lossingen kunnen door verschillende uiteenlopende redenen worden veroorzaakt. Dat maakt het voor jou als nagelstyliste extra moeilijk.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn:

 • Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel
 • Foute toepassing van de producten
 • Te veel vijlen van de nagelplaat
 • Verkeerde producten gebruikt voor het nageltype
 • Type primer en basisproduct dat op de nagels werd gebruikt

 

HET GEVAAR VAN LOSSINGEN BIJ GELNAGELS

Gel die loskomt van de natuurlijke nagel is vervelend voor je klanten. Hun nagels komen niet alleen vast te zitten in hun haar of kleding, maar de gelnagels zijn ook minder stevig. Uiteindelijk kunnen de nagels breken en dat wil je vermijden. Niet alleen omdat de gel los kan komen van de nagel, maar je wilt ook niet dat hun natuurlijke nagel op een zeer onaangename en pijnlijke manier breekt. Dat is echt een verschrikking voor jou en je klanten. 

Een andere grote zorg bij lossingen is dat er lucht tussen de natuurlijke nagel en de gel kan komen te zitten, waardoor er letterlijk ruimte is voor water, vuil of bacteriën e.d. om zich er te nestelen en te groeien. Als je klant er niet op let, kan de nagel besmet raken met schimmels. Jij weet als geen ander dat het maanden duurt om hiervan te herstellen en om weer een gezonde en natuurlijk uitziende nagel te hebben.

OPLOSSINGEN

Dé manier om loskomende gelnagels te vermijden, is door elke klant een persoonlijke aanpak te bieden. Het is aan jou als professional om jouw producten en technieken daarop af te stemmen. Als je het loskomen van aangebrachte gelnagels wilt vermijden, doe je de volgende 5 dingen:

 

 

 

1. ONDERZOEK DE NAGELS VAN JE KLANTEN

 • Heeft jouw klant normale of droge nagels?
 • Herken jij vette nagels?
 • Hoe zit het met flexibele of beschadigde nagels?
 • Heeft jouw klant lepelnagels?
 • Nagelbijters onder jouw klantenkring?

Het is belangrijk dat je de nagels van jouw klanten grondig onderzoekt.
Lees meer over alle nageltypes in de gerelateerde Tech Talk:

 

2. CORRECTE VOORBEREIDING VAN DE NAGEL

De voorbereiding is de sleutel tot goede nagels! Hier zijn enkele tips waar je rekening mee moet houden wanneer je de nagels van je klant voorbereidt.

Vet is de vijand

De nagels van je klant mogen nooit vettig zijn. Elk vettig residu op de nagel leidt tot een slechte hechting. Gebruik Pro Septic spray, dat een zeer hoge alcoholconcentratie bevat, om de nagels te ontvetten en te ontdoen van vocht.

Raak de nagels zo min mogelijk aan

Je hebt misschien de neiging om de nagels van jouw klant aan te raken terwijl je ze bewerkt, maar probeer deze gewoonte te doorbreken. 

Gebruik de juiste instrumenten

Als je een nagelfrees gebruikt, gebruik dan de juiste freesbits om de nagels van je klant voor te bereiden. Gebruik alleen een Sanders Fine 180 met de juiste snelheid (6000 tpm) op een natuurlijke nagel (anders vijl je de nagels mogelijk te veel).

!  Gebruik ook Pro Septic en een nagelborstel om stof na het vijlen te verwijderen.
!  Gebruik nooit een vijl of bufferblok voor een refill.

Gebruik niet te veel primer

Primer is een geweldig product, dat ervoor zorgt dat de gel zich perfect aan de nagel hecht. Het wordt sterk aanbevolen voor vette nagels.

Maar als je te veel primer gebruikt, verliest het zijn effect.

Let op: raak de nagelriemen niet aan met de primer.

 

3. STOP MET DE NAGELPLAAT TE VEEL
TE VIJLEN

Veel nagelstylisten hebben de misvatting dat ze de natuurlijke nagel grondig
moeten vijlen om evoor ze zorgen dat gel zich perfect aan de nagel kan
hechten. Dit heeft natuurlijk het tegenovergestelde resultaat. Door te veel
vijlen wordt denatuurlijke nagel dunner en flexibeler, wat leidt tot
lossingen van de gelnagels
en tot overgevoelige nagels. 

Je moet niet alleen weten wat je moet doen, maar ook welke tools je moet
gebruiken. Door een verkeerde freesbit op je nagelfrees te gebruiken,
kunnen er veel problemen ontstaan. Als je op een flexibele bouwgel of
op een natuurlijke nagel een agressief en hard freesbitje gebruikt (dat
ontworpen is om harde bouwgels gemakkelijk en snel te verwijderen),
kan het zijn dat je in één simpele beweging lagen van de natuurlijke
nagel afschraapt.

Voor jou als professional is het van cruciaal belang dat je weet hoe
je de nagels van je klant correct vijlt zonder ze te overbelasten
.

 

4. GEBRUIK DE JUISTE PRODUCTEN

Een goede hechting van jouw gel is van essentieel belang. In ons ProNails gel-assortiment hebben we 2 soorten producten die cruciaal zijn om lossingen te voorkomen: primers & basisgels.

Kies de juiste primer voor het juiste nageltype.
Voordat je begint met het aanbrengen van de basis- of bouwgel, is het van cruciaal belang dat je de nagel eerst goed voorbereidt. Gebruik een primer om de natuurlijke nagelplaat voor te bereiden. De primer zorgt voor een perfecte hechting van de gel, maar je moet wel de juiste primer voor het juiste nageltype kiezen en deze op de juiste manier aanbrengen.

 • Acid Free Formula Primer: dit is een 100% zuurvrije primer. Perfect voor droge, broze, normale & gevoelige of beschadigde nagels. Ook aanbevolen voor klanten met een gevoelige huid. 
 • Universal Formula Prime: deze primer zorgt voor een perfecte hechting van basis- en bouwgels op vette nagels.

 

5. PAS DE JUISTE TECHNIEK TOE

Stap 1: primer correct aanbrengen

NIEUWE SET GELNAGELS

2 dosissen voor 1 hand. Breng de eerste dosis op de duim en wijsvinger aan. Vervolgens de tweede dosis van middelvinger tot pink. (2+3 methode). Druk de primer voorzichtig in het nageloppervlak van de nagelriem tot aan de vrije rand (alleen op het natuurlijke nageloppervlak aanbrengen). Raak de nagelriemen niet aan met de primer.

REFILL

1 dosis voor 1 hand. Begin bij de duim en eindig bij de pink. Druk de primer voorzichtig in het nageloppervlak van de nagelriem tot aan het resterende geloppervlak (alleen op het natuurlijke nageloppervlak aanbrengen). Raak de nagelriemen niet aan met de primer.

 

Stap 2: De juiste basisgel kiezen

De basisgel zorgt ervoor dat de bouwgel zich goed aan de nagel hecht. We hebben verschillende soorten basisgels: 

 • zeer lopende gels (zeer lage viscositeit)
 • lopende gels (lage viscositeit, zodat de gel niet in de nagelriemen loopt als je langzamer werkt)

Het is aan jou als nagelstyliste om de basisgel te kiezen die bij jouw klant past en die qua werksnelheid voor jou werkt. Alle basisgels worden op 5 vingers tegelijk aangebracht en worden in slechts 30 sec. SOFT in de Smart Light uitgehard. 

 

FLEXI BASE

Dit is de wonderoplossing voor klanten met zeer flexibele nagels. Het is een zeer vloeibare gel die met een geïntegreerd borsteltje wordt aangebracht. Dit type basisgel vereist een hoge werksnelheid, omdat hij zo vloeibaar is. 
Er is geen extra gelpenseel nodig, er hoeft geen penseel gereinigd te worden en er is geen productverlies.

 

BASE PERFECT

Deze basisgel is geschikt voor alle nageltypes, ook voor zeer vette nagels. Deze basisgel is de favoriet aller tijden van ervaren nagelstylisten: erg vloeibaar, waardoor het een hoge werksnelheid vereist.

 

BASE CLEAR

Deze basis is een flexibele gel met een gemiddelde viscositeit die gemakkelijk aan te brengen is. Deze transparante basisgel kan worden gebruikt onder elke bouwgel en biedt een perfecte hechting op normale, droge en sterke nageltypes. Ook aan te bevelen voor klanten met lepelnagels.

 

BASE PINK

Deze basisgel is gemakkelijk in gebruik. Hij is minder vloeibaar en daarom ook perfect voor beginnende nagelstylisten en studenten. Als deze roze basisgel droog is, heeft het een babyroze finish. Hierdoor is het de ideale basis voor een zachte French manicure-look. Ook aan te bevelen voor klanten met lepelnagels.

 

Stap 3: het juiste penseel voor je basisgel kiezen

ZEER VLOEIBARE BASIS

Voor zeer vloeibare basisgels, zoals de Base Perfect, hoeft er geen druk op het penseel te worden uitgeoefend tijdens het aanbrengen van de basis op de nagel. De ProNails Premium Brush nr. 5 is ideaal voor het aanbrengen van de Base Perfect en ook voor het aanbrengen van al je kleurengels.

GEMIDDELD VLOEIBARE BASISGELS

Gemiddeld vloeibare basisgels; zoals Base Clear en Base Pink; worden met weinig druk op het penseel aangebracht. Voor de beste toepassing gebruik je de ProNails Premium Brush nr. 2 Unlimited M of de ProNails Premium Brush nr. 3 Unlimited L. Op deze penselen kan je, dankzij de vorm van de haartjes, wat meer druk uitoefenen.

 

Gerelateerde Tech Talks

Hoe kun je de verschillende nageltypes herkennen? Lees meer in de ProNails gelgids.

Warmtepieken kunnen verschillende oorzaken hebben.

5 redenen waarom je voor elektrisch vijlen zou moeten kiezen. Ontdek de Vision Pro 700.