LET’S CELEBRATE 40 YEARS PRONAILS!


 

40 YEARS PRONAILS

40 jaar ProNails! Dat is 40 jaar toonaangevende innovaties, 40 jaar expertise in nagel-, hand- en voetverzorging, 40 jaar trendsettende kleuren, en 40 jaar gedreven professionals met een passie voor beauty!

40 jaar ProNails! Dat is een reden om met trots achterom te kijken naar het mooie traject dat we samen met jullie hebben afgelegd, en een reden om vooruit te kijken, zodat we klaar zijn voor de volgende 40 jaar!

En vooral: 40 jaar ProNails, dat is een reden om van 2021 een uitzonderlijk feestjaar te maken voor ons allemaal!

PRONAILS WERD GEBOREN IN DE JAREN 80.

Er wordt wel eens gezegd: de beste dingen zijn ontstaan in de jaren 80… En jawel, het was zeker de tijd van uitzonderlijk goede muziek, iconische popsterren en gedurfde mode statements!

Maar het beste wat de jaren ’80 kon overkomen, is dat vrouwen eindelijk hun rechtmatige plek op de werkvloer opeisten en verdienden. Dit maakte het mogelijk om uit de schaduw te treden en zelf successen uit te bouwen. In de jaren ’80 konden en mochten vrouwen zelf hard werken voor hun geld. Met dit vrouwelijke succes ontpopte zich ook meteen een gevoel van zelfrespect en de nood om dat te uiten. De 80s ‘power dressing’ is hier ongetwijfeld het resultaat van!

Er bestaat zelfs een iconische 80s hit van Donna Summer die het totaalplaatje van dit vrouwelijk succes bezingt:
“She works hard for the money, so you better treat her right!”

Vrouwen wilden hun recent bekomen succes meer dan ooit aan de wereld tonen, door zich uitgesproken te gaan kleden. Ook aan zelf-zorg werd er meer aandacht geschonken. Geïnspireerd door popidolen en atleten, waren de jaren ’80 de periode waarin acrylnagels populair werden, als ultieme expressie van hun eigen kracht en vrouwelijkheid. Helemaal klaar om de wereld te veroveren!

Dus het is geen verrassing dat ProNails in de jaren ’80 het levenslicht zag. Opgericht door een ondernemende vrouw met een droom en missie: succesvol worden door andere vrouwen succesvol te maken. Hoe ze dit deed? Door stylistes van ongeziene kennis te voorzien, door nieuwe technieken te introduceren en door hen vakkundig op te leiden tot nagelprofessionals én beauty entrepreneurs.

Ze voelde de noden van professionele nagelsalons uitstekend aan. Zo wist ze vrouwen over heel Europa de ultieme zelf-zorg aan te reiken: je nagels kunnen laten doen! 

PRONAILS WERD  GEBOREN IN ANTWERPEN

Al eeuwenlang staat Antwerpen bekend als dé diamantstad, waarin de passie voor dit vakmanschap van generatie op generatie wordt doorgegeven. Deze ambacht maakte van de Koekenstad een hoofdrolspeler in de wereldwijde diamantindustrie, waarbij op een gegeven moment 80% van alle ruwe diamanten door Antwerpen passeerden.

Er is ook een grote passie voor ‘fashion living’. Met de Royal Academy of Fine Arts als een van de top tien fashion design schools ter wereld, is Antwerpen de plaats waar veel van onze hedendaagse modeontwerpers hun stiel leerden.

Maar misschien staat Antwerpen het meest van al bekend om zijn obsessie voor handen. Ze zijn het symbool van de stad en je ziet ze ook echt overal. In het wapenschild, in de vorm van beelden, koekjes en chocolade. Noem maar op! Er is zelfs een modern architectuurgebouw dat bedekt is met kleine handjes.

Maar waar komt dit allemaal vandaan? Wel, Antwerpen is eigenlijk de afkorting voor ‘Hand-werpen’. Dit woord vindt zijn oorsprong in een oeroude legende waarin een gigantische reus omvergeworpen werd door een lokale held die de stad wilde redden. En dit door zijn hand af te snijden en in de rivier te gooien ...

Dus het is geen toeval dat ook ProNails het levenslicht in Antwerpen zag. Enkel in de stad van de Diamant, Mode en Handen kan een wereldwijd merk als het onze openbloeien. We staan dan ook bekend om het versieren van handen, met nagels in de mooiste en meest modebewuste kleuren die schitteren als echte diamanten!

PRONAILS WERD GEBOREN IN BELGIË, IN HARTJE EUROPA

ProNails is in België ontstaan, of beter, in België GEMAAKT. Alle producten worden ontwikkeld, ontworpen en gemaakt in ons internationale hoofdkantoor in Brasschaat, nabij Antwerpen. Dat betekent dat al onze producten aan een zeer strikte cosmetica regelgeving en allerhande voorwaarden en richtlijnen onderworpen worden. Maar wij gaan zelfs verder dan dat!

Alle producten, tools en technieken worden zeer grondig getest om zo enkel het allerbeste resultaat voor elk type nagel of klant te bekomen. Steeds met het uiterste respect voor de natuurlijke nagel en voor de veiligheid en gezondheid van zowel de salon consument als de schoonheidsspecialiste.

Vanuit België, het kloppende hart van Europa, wordt ProNails verdeeld naar nagelprofessionals over gans Europa, in een sterk netwerk van lokale partners die met dezelfde passie en expertise als ons Belgische team de visie van het merk uitdragen. Dat maakt van ProNails een echt Europees merk, dat staat voor een hoge Europese kwaliteit en service!

PRONAILS: KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Met een non-stop focus op innovatie, verbetert ProNails continu professionele nagelbehandelingen en helpt ons merk nagelprofessionals om succesvoller te worden, door slimmer, sneller en veiliger te werken.

Naast een voortdurende inspanning op het vlak van productontwikkeling, zorgt deze innovatiedrang ook voor een vooruitgang in ons bedrijf en in onze dienstverlening.

Daarom vieren we onze 40 jaar met de lancering van een gloednieuw digitaal platform, dat de nieuwe ‘digitale hub’ zal zijn voor zowel professionals als schoonheidsconsumenten om informatie, educatie, innovatie en inspiratie te vinden, evenals een super vlotte online winkelervaring.

Onze missie voor de komende 40 jaar is ervoor zorgen dat meer vrouwen dan ooit tevoren toegang hebben tot veilige, gebruiksvriendelijke, high tech schoonheidsoplossingen, zowel in het salon als thuis.

Gedreven door de ambitie...

...om beauty professionals te helpen groeien, is ProNails sinds 1981 een pionier in het brengen van de meest innovatieve, kwalitatieve en gebruiksvriendelijke professionele producten en services. Zo schreef ProNails op 40 jaar tijd een mooie beauty geschiedenis bij elkaar! Kijk je even mee?

1981

In 1981 stichtte Catherine Claus het eerste Belgische productiebedrijf gespecialiseerd in het aanleveren van professionele nagelverzorgingsproducten. Sterk ondernemerschap en creativiteit hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf uitgroeide tot een leidende naam in de Europese nagelverzorgingsindustrie.

1983

Beauty professionals inspireren en opleiden is van bij het begin onderdeel van het DNA van het bedrijf. Dit zal uitgroeien tot de internationale ProNails Academy, met meer dan 200 ProNails Training Centers wereldwijd.

ProNails introduceert als eerste UV Gels in Europa. Deze van VS afkomstige techniek omvat het gebruik van UV-lampen om de gels uit te harden. Dit zorgt voor een drastische verandering in de professionele nagelwereld, waar tot dan toe enkel acryl gebruikt werd voor kunstnagels.

De innovatieve gels laten toe om veel dunner en natuurlijker te bouwen, en hebben niet de indringende geur van acryl.

1988

1995

ProNails lanceert de Perfection UV Colour Gels.

Deze worden al gauw één van de meest populaire kleurengels voor professionals.

2004

Professionails (de oorspronkelijke naam van het merk) start met een eigen magazine. Dit zal uitgroeien tot de Naily News zoals we deze vandaag kennen: een seasonal magazine vertaald in meer dan 10 talen. Elk seizoen brengt de Naily News inspiratie, educatie en innovatie voor succesvolle nagelprofessionals.

Lancering Unicum Gel (2006).

Lancering Vitamina Cuticle Oil (2007).

In 2009 nam Paul Parein het bedrijf over en wijdde zich aan haar toekomstige groei. Onder het leiderschap van Paul ligt de focus van het bedrijf op productinnovatie, bedrijfsondersteuning, verkoop uitbreiding en strategische toekomstvisie. Vandaag stelt het bedrijf rond de 100 werknemers te werk en exporteert het haar ProNails merk naar 45 landen door middel van onafhankelijke distributiepartners.

Lancering Gellak colour gels. De n°1 kleurengel voor nagelprofessionals tot op vandaag. Een revolutionaire tijdsbesparende kleurengel, die perfect dekkend is in twee lagen vanwege de hoge pigmentatie. Een gel die super dun en eenvoudig aanbrengt en geen kleeflaag heeft na uitharding. In 2009 gelanceerd in 35 kleuren, sindsdien lanceerde ProNails al 321 Gellak kleuren!

2009

2011

Lancering Sopolish. Deze revolutionaire semi-permanente nagellak is een hybride tussen nagellak en gel. Het is een gloednieuwe nagelservice van slechts 40 minuten, die vrouwen toelaat om perfect gelakte nagels te hebben voor meer dan 14 dagen.

Lancering van de nagelfrees VisionTech. ProNails was reeds vóór 2000 een pionier in elektrisch vijlen, door dit als eerste een verplicht onderdeel te maken van de basisopleiding nagelstyling, om zo elke student van in het begin correct en efficiënt te leren werken.

2012

A new world brand for a brand new world: Professionails wordt ProNails, een nieuw volwaardig beautymerk dat staat voor professionele expertise, kwaliteit en passie. Korter, krachtiger, met een nieuw en herkenbaar logo. ProNails is klaar om de wereld te veroveren.

Het bedrijf neemt haar intrek in het nieuwe gebouw waar vanaf nu de wereldwijde hoofdzetel van ProNails gevestigd is. Het nieuwe gebouw omvat kantoren, productie, laboratorium en magazijnen. Bij de bouw werd reeds rekening gehouden met de strengste klimaatnormen. De 2000 zonnepanelen op het dak genereren meer energie dan het bedrijf zelf nodig heeft!

Lancering nieuwe nagellak in een gloednieuw ProNails nagellak flesje.

Lancering nieuwe Gelpot: de meest ingenieuze gel pot ooit gemaakt.

Introductie van de Vital Nail Skins met de Sopolish Protect & Peel methode. Dit laat toe om de Sopolish nagellak eenvoudigweg af te pellen, zonder de nagels te beschadigen. Hiermee onderscheidt ProNails zich van de concurrentie die tot dan toe vooral de soak-off methode aanbiedt.

2014

2015

Lancering Vision Pro700.

ProNails behaalt als bedrijf haar eerste ISO22716 GMP Certificaat.

2016

Introductie van de Sopolish Care Protect & Peel methode.

Lancering Vital Nail Serum.

Nieuwe LongWear nail polish: een nagellak die tot 2x langer houdt dan een traditionele nagellak!

Lancering van het nieuwe Hand Care gamma voor thuis en in het salon.

2016

2017

Lancering van het nieuwe Nail Care gamma voor thuis en in het salon.

Lancering nieuwe LED/UV GELS. Vanaf nu zijn alle gels snel uithardende LED gels.

2018

Lancering The SMART LED Lamp. Voor snellere en slimmere uitharding van alle ProNails gels, met een volledige controle om mogelijk warmtegevoel te vermijden!

Lancering ProNails Brushes.

Lancering Sopolish Superior Colour Formula. Zowel de Gellak als Sopolish krijgen een superieure formule die extra dekkend is, nooit verkleurt en nog eenvoudiger aanbrengt.

Lancering Sopolish Easy Soak – Easy Peel.

Lancering Flexi Base Gel

Lancering van het nieuwe Foot Care gamma voor thuis en in het salon.

2019

2020

Lancering van de economische en meer ecologische Gel pouches.

Lancering Sapphire Gloss.

Lancering van de Baby Manicure elektrische manicure techniek.

Lancering Sopolish Structure Base, de eerste semi-permanente basis voor zwakke nagels, die extra structuur biedt en zelfs toelaat om te verlengen.

Lancering van de Master Baby Boom Soft French & Natural Kits.

Als ook de Master e-learning online opleiding.

2021

Nu is het 2021 en vieren we met trots onze ‘Fabulous Forty’! Veertig prachtige jaren in de nagelindustrie, vol ervaringen, ProNails momenten en productlanceringen die we samen gedeeld hebben. Ook dit jaar stellen we enkele nieuwe productinnovaties en trendkleuren voor. Jawel, we zijn meer dan klaar voor onze volgende 40 knallende jaren in de nagelindustrie!

Ook jij maakt deel uit van 40 jaar ProNails! Vier met ons mee!